Комплекс „Камчия“ и Частно средно училище „Юрий Гагарин“, организираха Първи пролетен крос, посветен на Деня на храбростта и Българската армия – 6 май. В кроса се включиха десетки участници, сред които и 71 – годишния Тошко Денев от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна. Г-н Денев без проблем избяга дистанцията от 3км. и си заслужи почетното трето място и адмирациите на всички участници.

Официалното откриване на Първия пролетен крос „Гергьовден „Камчия“ започна с тържествена фолклорна програма на плажа пред комплекс „Камчия“ и приветствие към участниците от известния руски треньор по плуване и триатлон – Олег Давиденко.

Специални гости и участници в кроса бяха членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна с председател о.з. подполковник Захари Захариев, които се състезаваха във възрастовата група /над 60г./: „Дойдохме в „Камчия“, за да отдадем почитта си към празника и да покажем на всички, че няма значение на колко години си, важното е на колко се чувстваш“, споделиха членовете на съюза, които въпреки възрастта си не се отказаха и пробягаха цялата дистанция.

Абсолютен победител в кроса стана 38 годишния Димитър Янакиев от Варна, който избяга дистанцията от 3км. за по-малко от 9 минути и заслужено си спечели почивка за цялото семейство в Комплекс „Камчия“. Участниците завършили на първо и второ  място си спечелиха безплатни едномесечни карти за фитнеса и басейна с олимпийски размери в Спортен комплекс „Камчия“.

CategoryUncategorized
Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: