„Дойдохме за откриването на Летния сезон в „Камчия“ и се влюбихме от пръв поглед в Комплекса, затова решихме, че ще прекараме и лятната си почивка тук. Прекрасно спокойно място, съчетаващо горската прохлада с морския бриз!“, казват основателите на прабългарската школа „Багатур“ Радостина и Горан Гънчеви. Шоуто на прабългарската школа бе част от откриването на Летния сезон`21 в „Камчия“.

Имахме щастливата възможност да участваме в Откриването на Летния сезон на „Камчия“, когато все още не беше толкова топло. Времето беше много хубаво, събитието беше прекрасно, и тогава за първи път се срещнах очи в очи с Комплекс „Камчия“. Мога да кажа, че това беше любов от пръв поглед, буквално! Много ми хареса още със стъпването на самата плажна ивица, спокойствието, накъдето и да погледнеш, се ширят големи пространства, които ти дават едно невероятно спокойствие. Нашите домакини от Комплекса бяха изключително гостоприемни и любезни, много топло ни посрещнаха, с много внимание ни обградиха, и направиха възможно да се запознаем малко по-отблизо с целия комплекс. Бях очарована още тогава, затова сега решихме, че тук е нашето място. Спортният дух тук витае навсякъде, което за нас е много зареждащо.

В „Камчия“ ни привлече спокойствието, тишината, съчетанието на горската прохлада с морския бриз, казва Радост.

В Стара Загора се намира нашата школа „Аул Багатур“. „Аул“ значи номадско селище,  прабългарите когато са дошли по нашите земи, са били номадски народ, и са се придвижвали. На всяко място, на което са спирали, са установявали селище, което се нарича „аул“. Оттам идва и името ни. В този център самата идея на организацията „Багатур“ е да възпитаваме децата с това да се гордеят с историята си. Нашата история е много древна, много интересна, и поднесена по такъв начин подходящ начин на децата ще ги накара да се почувстват горди, че са българи, каза Горан.

Наистина младите не трябва да се отказват от мечтите си, колкото и нереални и далечни да изглеждат те, призова Ради. Трябва да намират сили в себе си, най-важното е да не бъдат сърдити на света! Младите трябва да търсят сами начин да се самоусъвършенстват, – това съвсем не означава, че трябва да се отдават само на физическа активност, а непрекъснато трябва да бъдат любопитни, да си задават въпроса „защо“, да търсят отговори, да развиват своята култура и да се обогатяват непрекъснато, съветва Радост.

Забелязах Комплекс „Камчия“ още преди да приемем поканата да участваме в откриването на Летния сезон. Забелязах го чрез мои приятели каратисти, които са идвали тук на международен лагер, и им е направило впечатление, че базата разполага със страхотни условия за спорт.  Вече бях видях снимки на комплекса във Фейсбук и Инстаграм, и бях запознат с възможностите на Комплекса, но когато дойдох тук, наистина видях, че „Камчия“ е прекрасно място да съчетаеш спорта с почивката, допълни Горан.  

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: