Асоциация „Докосни дъгата“, съвместно със Спортен комплекс „Камчия“ стартираха специална Менторска програма, в която известни, успели и доказали се личности ще могат да насърчават, да помагат и да предадат опита си на децата-гости на „Камчия“.

„Спортът и животът вървят ръка за ръка. Бил съм само запален любител на спорта, а не професионален спортист, но винаги съм се радвал на спорта, който дава чувство на удовлетвореност и радост от победата. Горд съм, че съм част от Менторската програма и очаквам с нетърпение възможността да мога да помагам на децата“, съобщи Принц Кирил на живо от Лондон по време на представянето на Менторската програма в Комплекса.

„Принц Кирил е патрон и първи Ментор в Програмата, която  е предназначена за всички наши гости – деца и младежи. „Камчия“ вече не е само спортен комплекс, а иновативна технологична компания, която ще се развива в няколко направления – планираме създаването на научно-образователен клъстер, който с помощта на водещи университети от няколко държави ще покаже и приложи на практика най-новите технологии в съвременното образование, включително и нови, нестандартни практики. Откриваме и Иновационен център в „Камчия“ с бизнес-инкубатор за създаване и развитие на стартъпи“, каза изпълнителният директор на „Камчия“ Николай Недялков по време на представянето на Програмата. Комплексът планира ежемесечни сесии с Менторите, които да представят формулата на успеха в различни сфери – бизнес, наука, образование, култура, нови технологии.

Програмата е плод на съвместната работа между СОК „Камчия“ и Асоциация „Докосни дъгата“.

„Докосни дъгата“ от години помага на децата и техните родители, като организира множество мероприятия с цел да научим децата да живеят здравословно и да бъдат активни. Менторите в Програмата ще насърчават развитието на младите, ще им предават опита си, ще ги учат как да реагират при победа или поражение. Това в дългосрочен план ще изгради здрави, успешни и борбени млади хора – това е бъдещето на България“, каза председателят на Асоциацията д-р Денислава Ангелова при старта на Програмата в „Камчия“.

Първият Посланик на „Камчия“ – Станимира Петрова, се включи на живо с послание към младите хора. Българската боксьорка, световна и европейска шампионка в категория до 54 кг., е сред младите лица, с които Асоциацията работи, и е отличен пример за красиво съчетание между борбеност и нежност. В момента тя се подготвя за поредното си състезание, затова участва онлайн в мероприятието.

Олимпийската медалистка по борба Елица Янкова призова младите хора да живеят здравословно и допълни, че всеки има нужда от добър пример, за да върви напред, затова Менторската програма е уникална по рода си и изключително полезна за младежите.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: