По покана на изпълнителния директор на СОК „Камчия“ Николай Недялков, българските спортисти Петър Лесов, Станимира Петрова и Елица Янкова, бяха специални гости на Комплекс „Камчия“.

Легендите със световни постижения по бокс и борба, проведоха семинар на тема: „Как да постигнем значителен успех в живота си?“ пред  деца, които са на спортен лагер в „Камчия“. Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 – Петър Лесов, световната и европейска шампионка Станимира Петрова, както и бронзовата ни медaлистка по борба от Олимпийските игри в Рио през 2016 – Елица Янкова, споделиха вълнуващи истории  за най-запомнящите се моменти и постижения в тяхната звездна кариера, и демонстрираха основни техники в бокса и борбата.

В края на вълнуващата среща, един от най-добрите боксьори в българската история Петър Лесов, посъветва младите надежди в спорта да бъдат спокойни, да слушат треньорите си и винаги да се състезават с любов към спорта и устрем към победа.

„Благодарим на нашите гости за тази специална визита. Международен комплекс „Камчия“ винаги е бил център на значими световни и международни спортни прояви. При нас ежегодно се организират национални лагери и международни състезания във всички видове спорт. Всяко лято „Камчия“ е домакин на най-големия тренировъчен лагер по карате киокушин в света, който събира над 2000 каратисти от цял свят. Миналата година имахме честта да посрещнем и двамата легендарни бойци в бойните спортове – Петер Артс и Семи Шилт, които бяха почетни гости на първия по рода си професионален карате киокушин турнир от веригата SENSHI – SENSHI Cup, който се състоя в Амфитеатъра на Комплекс „Камчия“. През този сезон най – дългоочакваното събитие е Държавното първенство по кикбокс, което ще се проведе при стриктно спазване на всички мерки за безопасност и хигиенни изисквания.  Спортен комплекс „Камчия“ винаги е подкрепял и ще продължава да подкрепя спорта!“, отбеляза изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Николай Недялков.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: