Петнадесетият Международен летен лагер на Световния киокушин съюз (KWU) в Камчия ще бъде помнен дълго с наситената си програма и редицата вълнуващи състезания.

Събитието бе важна част от годишната програма на Българската карате киокушин федерация (БККФ), благодарение на което се заздравяват приятелските отношения между различните членки на международните организации.

Тази година участие взеха над 1200 състезатели от 29 държави.

Всеки ден състезателите от Професионалната лига на KWU имаха по две тренировъчни сесии, водени от инструкторите Семи Шилт, Петер Артс и Ернесто Хуст. Най-мащабни бяха заниманията по киокушин, които също бяха по две на ден.

Едно от най-мащабните събития по време на лагера беше Световната купа за младежи на KWU. Близо 430 каратеки от 24 държави взеха участие в надпреварата, която се проведе на 4 татамита и в три възрастови групи (14-15, 16-17 и 18-21 години). Битките в морския комплекс продължиха близо 10 часа.

Зрителите на петото издание на Световната купа за младежи се насладиха на много оспорвани и качествени сблъсъци, като нерядко се случваше съдиите да отсъждат продължения.

Отборно класиране:

  1. Русия
  2. Казахстан
  3. България
  4. Украйна
  5. Турция
  6. Германия
  7. Армения
  8. Швеция
  9. Беларус
  10. Латвия

В рамките на три дни се проведе първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI.

В първите два се играха четвъртфиналите и полуфиналите на всяка категория. Финалистите излязоха по време на галавечерта SENSHI 9, в атрактивни битки за първите по рода си европейски пояси.

Шестимата дебютни шампиони на Стария континент са: Николай Йоргов, Кристиян Дойчев, Айк Даниелян, Сергей Чарнетски, Владислав Фостенко и Давид Астман.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: