Световната звезда във волейбола Матей Казийски гостува на СОК „Камчия“ с поредния летен лагер на волейболна академия “Стойчев Казийски“.

Академията провежда летните си лагери само в СОК „Камчия“, а сегашното лагеруване на децата – нови шампиони, е за шеста поредна година.

„Ние вече много години подред избираме „Камчия“, защото ни предоставя всички условия за спорт, особено когато става въпрос за деца. В „Камчия“  имаме различни видове игрища, имаме много голям плаж, наистина всяка година става все по-хубаво и по-хубаво, и се надяваме да продължаваме да идваме тук“, каза Казийски пред Елена Дикова и оператора Даниел Евтимов  от Комплекса.

Винаги, когато става въпрос за каквато и да е работа, постоянството е ключът към успеха. Затова пожелавам на децата и на младите спортисти постоянство, а преди всичко останало и да намерят начин да се забавляват, защото това ще им даде шанс да са сред приятели, да играят, да печелят и да вървят напред“, заръча един от най-добрите световни волейболисти.  

Матей Казийски е роден в семейството на волейболисти, но започва да тренира волейбол тайно от тях. „Със сигурност са ми дали начален старт, тъй като още от малък си играех с волейболни топки, можех да ги докосвам още от съвсем ранна възраст, и да – въпреки че беше тайно, не беше и толкова странно – тогава татко ми ме водеше на тренировки с него, и аз просто прескачах до съседната зала и бях на тренировки на младежкия отбор. “

България винаги ще си остане „моята къща“, а Тренто ми е вторият дом. В „Тренто“ направих най-дългата си клубна кариера, там имам най-много успехи, и оставих най-дълга следа. Освен това там е и домът на моето семейство. Затова избрах тази дестинация и за да продължа кариерата си там, и за дългосрочно живеене.

На въпрос дали би се завърнал под някаква форма в българския волейбол – треньор, играч, или ръководител, Казийски изрази увереност, че и към момента е част от българската спортна история във волейбола. „Макар и под някаква далечна форма, съм в българския волейбол. Все пак школата ни върви с пълна сила. Когато намеря свободно време от клубните си задължения в Италия, успявам да дойда тук за тренировка, да видя как се развиват децата. Доволен съм и се надявам да продължаваме все по-добре и по-добре.“

Периодът в Динамо (Москва) е една от най-големите професионални стъпки в кариерата на волейболиста. „За мен това беше много градивна стъпка. Вече са минали много години оттогава, но знаех, че в България съм постигнал и израснал достатъчно, за да търся друго място, и Русия беше една много добра стъпка за мен“, допълни Казийски.

Казийски се завърна в италианския Тренто. С тима българинът е трикратен победител в Шампионската лига, и 4-кратен първенец на Световното клубно първенство.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: