Социално-здравен тренинг в комплекс „Камчия“ ще обедини млади хора от цялата страна срещу агресията. Проявата под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ ще се проведе от 20 до 25 август в комплекс „Камчия“, като в нея ще участват деца и младежи на възраст от 15 до 29 години.

Сред водещите акценти в програмата е концерт на емблематичните варненски шоумени от „Тутурутка“, който ще се състои в киноконцертна зала „Черноморски“ в комплекс „Камчия“ от 20:00ч.

Планиран е и спортен ден с открити уроци по баскетбол и волейбол с участието на спортната фамилия Великови. Легендарният Дарин Великов, съпругата му Стефка, която е президент и треньор на волейболен клуб „Олимпиец“, както и синът им Асен – капитан на баскетболния Левски Лукойл, ще запознаят участниците с тънкостите на двата спорта и ще опитат да възпитат у тях спортсменския дух.

Няма да липсват и футболни емоции край морето. С младите хора в комплекс „Камчия“ ще се срещнат представители на ПФК Лудогорец. Треньор и футболисти от първия отбор ще проведат тренировка с момчетата и момичетата и ще отправят своите послания по темата за агресията.

Идеята на организаторите е чрез спорт, музика, култура и дискусии „лице в лице“ да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност. Социално-здравният  тренинг е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“, който се реализира от асоциация „Докосни дъгата“ и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.

CategoryUncategorized
Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: