КХ „Славия“ са новите шампиони на България от завършилото днес в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ XXVII Държавно първенство по хокей в зала за мъже – Дивизия „А“. Първенството бе предавано пряко по телевизионния онлайн канал на Комплекс „Камчия“, а организитор на мероприятието бе Българската Федерация по хокей на трева.

 След изключително интересни и оспорвани срещи отборът на „Славия“ надигра своите противници и заслужено завоюва златният медал от Държавното първенство и правото за участие в Европейските клубни първенства в зала през 2020 г., както и възможността да домакинства на състезанието.

 На второ място в Първенството остана миналогодишния шампион на България по хокей на трева – „Академик +“, а на трето отборът на „Вълците“. Четвърто място си завоюва „Локомотив 1929“, а на последно място в класирането се нареди отборът на Минно-геоложкия университет.

Ръководството на БФХТ изказа своята благодарност към длъжностните лица и екипът на СОК „Камчия“, без които това Първенство нямаше да бъде организирано на такова високо равнище.

CategorySport
Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: