Многократният олимпийски и световен шампион във фигурното пързаляне Евгени Плющенко е вторият Ментор, който ще подпомага, насърчава и амбицира млади таланти, а и всички деца-посетители на Комплекс „Камчия“, по пътя към успеха. Менторската програма на Спортния комплекс стартира в края на април, а първи ментор в нея е Принц Кирил. Програмата е разработена съвместно между Комплекса и Асоциация „Докосни дъгата“.

„Скъпи приятели, поздравявам всички по повод началото на летния туристически сезон през 2021г. и откриването на Музея на спорта.

Миналата година не беше лесна за нас. Надявам се, въпреки факта, че младите спортисти често не са имали възможност да тренират заедно, да постигнат успехите, на които са способни, никой от вас не се е отказал и е продължил пътя си към спортните върхове.

Сега имате възможност да се обедините на уникалната площадка на Спортен комплекс „Камчия“, който винаги е бил международна платформа, където се срещат спортисти от различни националности – да се състезават, да общуват и да се сприятеляват. Заедно, вие сте сила и можете да постигнете голям успех! Вярвайте в себе си! Спортните рекорди винаги изискват сериозен труд. Трябва да положите много усилия и успехът няма да ви накара да чакате. Всички усилия се възнаграждават.

Комплекс „Камчия“ позволява на всеки от вас да избере тренировка по свой вкус. Дори да се занимавате с един спорт, можете да се пробвате и в други спортове. Базата на Спортния комплекс предоставя възможност да тренирате в повече от 50 различни дисциплини. Сега, докато сте млади, можете да опитвате, да експериментирате и да се реализирате в различни посоки.

Дерзайте! Бъдете успешни! Бъдете уверени в себе си и ще успеете!

Като двукратен олимпийски шампион и двукратен олимпийски медалист, трикратен световен шампион, седемкратен европейски шампион, носител на много други награди и титли, а сега треньор и учител, искам да кажа, че най-важна е вярата в себе си, желанието за работа и изправено да вървиш към своята цел в спорта и в живота.

Възползвайте се от всички възможности, които ви предлага такова изключително място като Спортен комплекс „Камчия“ и неговия нов музей, където можете да се заредите с енергията на шампионите и да се вдъхновите от техните постижения.

Още веднъж поздравявам всички с откриването на сезон 2021г. и Музея на спорта, пожелавам на всички здраве, прекрасно слънчево лято, нови успехи и победи!“. С тези думи Плющенко се обърна към всички спортисти – гости на комплекса, и всички посетители.

„Щастлив съм, че шампион от ранга на Плющенко ще насърчава и ще помага на младите хора да вървят напред, да се борят, и да растат здрави и активни“, каза изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Николай Недялков.

„Асоциация „Докосни дъгата“ от години работи активно за това младите хора в България да получават добър пример, към който да се стремят. Принц Кирил и Евгени Плющенко поставят старт на Менторската програма, която е достъпна за всички спортисти в Комплекса, а и за всички негови посетители“, допълни председателят на Асоциацията д-р Денислава Ангелова.

Спортният комплекс, който разполага с огромни възможности за професионални тренировки в 35 олимпийски вида спорт, си поставя за цел още по-мащабно насърчаване на младите хора.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: