„Бях за първи път в Камчия преди 2 месеца, когато се готвих за Световното първенство. Успях да се представя отлично на него и спечелих сребърен медал, макар да съм в тази категория от 6-7 месеца“, разказва джудистът Александър Куколя, Сърбия.

„Изкарах много пълноценна подготовка и затова сега се върнах отново. Всичко беше перфектно, базата ви е отлична“, сподели ни сръбската машина на финал след лагера си край родното черноморие.

„Обожавам да тренирам в България. Бил съм тук много пъти, основно в планините, имам и страхотни приятели в България от националния отбор по джудо. Те ми казаха за „Камчия“ преди няколко години, че е нов комплекс, че е много хубав, и че има всичко необходимо на едно място. Тук бях за десет дни преди Световното първенство и тук провеждам подготовката си. Българските национали бяха тук и аз тренирах с тях. Като се върнах в Сърбия, им разказах за това място – че е страхотно за тренировки, но и е на брега на морето, има страхотна атмосфера покрай самите тренировки, затова вече съм им казал, че ако смятат да организират някакви тренировъчни лагери, те да са тук“, казва още медалистът.

Препятствията по пътя към успеха са много, но на основно място бих поставил контузиите, добавя Куколя. „В спортовете с контакт, в които е трудно да избегнеш наранявания и да осигуриш дълго възстановяване, нараняванията са чести. За съжаление, нямах късмет с контузиите – имал съм много такива, но не обичам да говоря за тях – може да подействат демотивиращо на младите и децата, особено и на техните родители. Но контузиите са част от спорта, и се стараем да предотвратим нараняванията, но ако се случат, просто се лекуваме и продължаваме напред“.

Бих посъветвал младите хора да влагат достатъчно старание и посвещение в това, което правят. Невъзможно е да не харесват това, което правят, затова аз имах късмета да харесвам много като любов от пръв поглед, спорта, който харесвам. Ето защо за мен не беше трудно да му се посветя изцяло, защото без това не е възможно човек да постигне каквото и да е, не само в спорта, съветва шампионът.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: