Над 40 състезатели от плувния отбор на най – силния спортен клуб в Африка, проведоха  своите тренировки в Спортен комплекс „Камчия“. Става въпрос за спортен клуб „Ал Ахли“ от Кайро, известен с прозвищата „клуба на века“ и “червените дяволи”, който е абсолютен рекордьор по спечелени титли на страната и чийто футболен отбор е един от най – титулуваните в света.

Плувният отбор на „Ал Ахли“ е в България, заради участието си в петия Международнен плувен турнир „БРИЗ“, който ежегодно събира над 500 участници от цял свят. Освен турнира в програмата на „Ал Ахли“ бяха предвидени и тренировъчни дни в басейна с олимпийски размери на спортен комплекс „Камчия“ като сред състезателите на клуба има и двама покрили норматив „А“ за участие в Олимпийските игри в Токио 2020 и трима с норматив „Б“.

В момента Спортен комплекс „Камчия“ е в процес на договаряне на условията за провеждане на тренировъчните лагери на египетския клуб в комплекса,  оборудван по олимпийски стандарти и отговарящ на изискванията на международните спортни федерации по различните видове спорт.

CategoryUncategorized
Logo_footer   
     © 2019 SOK KAMCHIA

Follow us: